Категории: Избори Варна

Данни към 11:00 ч. за Варна: Ето колко по-малко варненци са гласували спрямо миналата неделя

Реклама

Областна администрация – Варна излезе с нова информация за избирателната активност към 11:00 ч. на втория тур на местните избори в област Варна. Съобщава се за слаба избирателна активност към посочения час, спрямо миналата неделя

Все още е слаба избирателната активност в 10-те общини на Област Варна, където се гласува на втори тур на местните избори. Към 11,00 часа общият брой на гласувалите е 20 575 души.

Най-много са упражнили своето право на глас гласоподавателите от Варна, където са гласували 14 552-ма. За сравнение, към същия час преди седмица броят на гласувалите е бил 24 396. И за втория тур на изборите общият брой на СИК за община Варна остава 409. В тази бройка влизат 2 подвижни СИК, а 9 са разположени в лечебни заведения, в социални домове и в Затвора Варна. На втори тур Варна ще избира кмет, трима районни кметове, а в селата Константиново и Тополи има избор на кмет на кметство.

Във всичките 46 СИК на територията на община Провадия, към 11,00 часа 2 156 избиратели са изразили своя вот пред урните /при 3363 на първи тур/. Освен надпреварата за кметския пост в Провадия, в общината има балотаж за кмет на кметство в 7 села – Градинарово, Добрина, Житница, Петров дол, Снежина, Храброво и Черноок.

1546 жители на община Аврен вече са гласували към 11,00 часа. Общо 17 са СИК за цялата община, а местните хора ще избират кмет на Аврен, както и кметове на кметства в селата Бенковски и Дъбравино.

Към 11,00 часа третата по активност община е Вълчи дол. Там са гласували 1086 души. Избирателите от този район ще упражнят правото си на глас, за да определят кой ще управлява Вълчи дол през следващите 4 години.

403-ма са гласувалите в община Долни Чифлик, а там на балотаж отиват само двамата кандидати за кмет на кметство Старо Оряхово.

3 са СИК, едната от които подвижна, в които ще гласуват гласоподавателите от с. Езерово, община Белослав. Към 11,00 часа своя вот там са упражнили едва 278 избиратели.

И в с. Любен Каравелово, община Аксаково днес има балотаж. До 11,00 часа там са гласували 231 души, а избирателите могат да упражнят своя вот в 3 СИК.

122-ма общо са гласоподавателите, отишли до урните към 11,00 часа в двете села Господиново и Попович от община Бяла.

Село Кипра – единственото кметство от територията на община Девня, в което днес се провежда балотаж до 11,00 часа са пуснали бюлетини 114 избиратели.

Най-слаба е избирателната активност към 11,00 часа в с. Млада Гвардия, община Ветрино, където са гласували едва 87 души.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 8 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 9 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 9 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 10 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 10 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 10 часа