in

ЦИК обяви къде избирателната активност е цели 45,73 на сто към 11:00 ч. (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Проведе се брифинг на Централната избирателна комисия (ЦИК), по време на който бе изнесена първа информация във връзка с втория тур на местните избори 

Стана ясно, че към 11:00 часа общата избирателна активност за цяла България е 9,18%. Най-високата избирателна активност към 11:00 ч. е в Община Малко Търново – 45,73%, а най-ниската е в Пловдив – 3,86%. Това обяви говорителят на ЦИК Росица Матева.

„До 12 часа в ЦИК са подадени седем жалби и пет сигнала. Една от жалбите е против решение на ОИК, касаещо изборите, проведени на 29 октомври. Останалите са от компетентността на ОИК и са им препратени. Има няколко сигнала, свързани с обявяването на предварителни данни и резултати. Изпратили сме писма, за да предупредим медиите да преустановят публикуването на такива данни“, посочи Росица Матева.

Говорителят на ЦИК обяви и за проблеми с машините в някои области. Във Варна проблемът в машините е, че принтерът не работи. В Добрич има проблем с флашпаметите, а във Велико Търново със софтуера.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.