Категории: България

Васил Терзиев с първи брифинг след изборите: Сега предстои по-трудното (ВИДЕО)

Реклама

Избраният за за кмет на София от „ПП-ДБ (Спаси София)“ Васил Терзиев излезе с първи брифинг след края на местните избори. Той благодари на всички, които са му гласували доверие.

„Искам да благодаря на всички хора, които повярваха, че бъдещето на техния град зависи от самите тях. Промяната е бавна, но от днес е необратим процес. Няма кмет, който от днес нататък да разчита на клиентелистка подкрепа или на феодална зависимост. От днес нататък няма кътче в България, което да бъде гарантирано – всеки кмет трябва да работи за хората, ако иска да остане на власт”, подчерта съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков.

Терзиев благодари и на всички, които са се погрижили „този вот да бъде опазен максимално”. „Благодаря на щаба и на хората, които месеци наред работиха, за да успеем да направим една позитивна кампания, да бъдем четири месеца на терен и да запознаем хората с нашите идеи и как могат да се реализират”, каза новоизбраният градоначалник.

„Изпълнихме обещанието си и спечелихме кметското място в София. Обещахме да получим убедително представителство и сред районните кметове и го изпълнихме. Имаме 19 кметове на райони в София. Казахме, че ще се борим за стабилно представителство и в Общинския съвет. Дори с всички активни мероприятия срещу нас, броят на общинските ни съветници е колкото този на втория и третия взети заедно. Трите неща, които обещахме ги постигнахме. Сега предстои по-трудното нещо – да докажем, че освен да печелим избори, можем и да управляваме достойно и прозрачно”, подчерта новоизбраният кмет на столицата Васил Терзиев.

Той заяви, че възприема победата като много голяма отговорност и ще работи по всички направени обещания.

От своя страна Борис Бонев от „Спаси София“ беше категоричен, че „в България се е случило политическо земетресение“. „След 18 години столицата на нашата държава ще се управлява по нов, прозрачен, честен, мотивиран и амбициозен начин“, коментира той.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 8 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 9 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 10 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 10 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 10 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 10 часа