in

Иван Портних с първи думи след изборните резултати във Варна

Снимка: "Нова Варна"

Иван Портних, който след десет-годишно управление, не получи нова възможност да застане начело на Варна, се обърна към всички, които го подкрепиха на изминалите местни избори. Той отстъпи на балотажа на кандидатът на ПП/ДБ Благомир Коцев с близо 10 000 гласа по данни към 07:00 ч. на 06.11.2023 г. при обработени 100.00% СИК протоколи в OИК.

Бившият градоначалник на Варна благодари на всички, които са го подкрепили и добавя, че оценява високо тази подкрепа, защото си дава сметка за корпоративния натиск, на който са били подложени варненци на тези избори, по негови думи.

Той поздравява с победата и своите конкуренти. Дава обещание към варненци обаче да следи изкъсо работата на новата общинска администрация. Ето и целият текст, който публикува Иван Портних на официалната си страница във Фейсбук:

„Благодаря на всички, които гласуваха за нас!
Оценявам високо тази подкрепа, защото си давам сметка за мащаба на корпоративния натиск, на който бяха подложени хората.
Честито на ППДБ, подкрепени от БСП, холдингите от Алтернативата на гражданите и Възраждане!
Дано изпълнят всичките си щедри обещания към варненци.
Внимателно ще следим!“

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).