Категории: Избори Варна

Новият кмет на Варна Благомир Коцев: Варненци избраха нов курс на развитие, това е тяхната победа

Реклама

При 100% обработени протоколи от секционните избирателни комисии, Благомир Коцев побеждава с близо 12% досегашния кмет Иван Портних

Поздравявам варненци за техния избор, това е тяхната победа. Те избраха Варна да тръгне по нов курс. Това заяви пред медии Благомир Коцев в сутрешните часове на понеделник, след като стана ясно че печели местните избори във Варна с 11.54% преднина пред досегашния кмет от ГЕРБ Иван Портних.

Ще покажем ясни и прозрачни политики на варненци, като първото нещо, което ще направя е да имам приемен ден и той да се спазва, каза Коцев. С това ще покажем, че варненци вече участват в управлението на града. Гражданските съвети, които ще създадем, са продължение на тази политика – те ще вкарат хората в управлението на общината, добави новият градоначалник.

Варна може да се развива на по-бързи обороти. Тя има нужда от по-ефективно управление. Ще поощря всеки служител в общинската управа, който е готов да работи за това, отговори Коцев на въпрос за промени в администрацията.

В тази връзка, той напомни, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е потвърдило намерението си да отпусне финансиране за проектиране и ремонт на Аспаруховия мост. Средствата са предвидени за 2024 г. и касаят части на съоръжението, които още не са ремонтирани – от 7-ми до 11-ти сектор на моста включително. Новината бе обявена от Благомир Коцев в социалните мрежи миналата седмица, а писмото от МРРБ е в отговор на негово запитване.

Акцент в управлението на Коцев ще бъде повишаването на доходите на варненци. За целта той ще заложи на иновативните технологии и привличането на инвестиции, които да залегнат в основата на нова индустриална зона. В Плана за възстановяване и устойчивост има средства, които ще послужат именно за това, поясни Коцев.

Време е Варна да се възползва от позицията зам.-кмет по европейските политики. Тя номинално съществува в общината, но поста не се заема. Администрацията трябва да заработи за привличането на европейски средства и аз ще разчитам на това за развитието на града, обяви Коцев.

Във Варна има 6 университета, които могат да дадат образование на младите хора, но за да ги задържим в града, трябва да създадем атрактивни условия за развитие. Ще работя за привличане на бизнеси в IT сектора, допълни Коцев.

Другите приоритети на новия кмет на Варна ще бъдат градската среда, чистотата, обществените площи за спорт и отдих, местата в детските градини и яслите, изграждането на паркове, повече паркоместата и завършването на ремонтите, започнати предизборно от бившия кмет Иван Портних.

По време на предизборната си кампания Благомир Коцев също така увери, че ще търси трайни решения за спирането на колите в Морската градина. По думите му най-устойчивото решение за това е да се изгради буферен паркинг по протежението на бул. „Княз Борис I”.

Източник: Пресцентър на ПП-Варна

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Два месеца се бориха за живота му: Почина детето, паднало от сцената на плевенския театър

Припомняме, че в началото на месец юли тази година се случи трагичен инцидент, при който…

преди 4 минути

Прокуратурата обяви колко килограма марихуана и кокаин са задържани през август у нас

По информация от пресцентъра на Прокуратурата на Република България над 50 кг марихуана и близо…

преди 14 минути

Извънредно: ДАНС обяви дали взривените пейджъри са дошли от България

По информация от ДАНС през територията на страната ни не са реализирани митнически операции с…

преди 17 минути

Да очакваме ли повишаване на температурите в следващите дни?

Според прогнозата на НИМХ във вторник се очаква максималните температури в части от страната да…

преди 34 минути

До броени дни във Варна ще се проведе тринадесетото издание на „Нощ на литературата“

Тринадесетото издание "Нощ на литературата" ще се проведе на 25 септември във Варна, научи медия…

преди 38 минути

Ричард Алибегов за новите правила за имитиращите млечни продукти в ресторантите: Няма нищо лошо в този вид продукти

Ричард Алибегов от "Българска асоциация на заведенията" коментира новите правила, според които заведенията ще трябва…

преди 53 минути