in

При липсата на Денков и Габриел: Асен Василев седна на премиерския стол и стана „премиер“ за малко

Кадър: bTV

Днес се проведе извънредно заседание на Министерския съвет, във връзка със законопроектите за изменение и допълнение на данъчните закони, които е необходимо да бъдат приети преди внасянето на бюджета за 2024 г. в НС. Тъй като премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел са на посещение в Израел, министърът на финансите седна на премиерския стол за заседанието. Наскоро имаше промяна в закона, която позволява заседание да може да се води и от министър

Извънредното заседание даде повод на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, снощи, коментирайки изборните резултати, по този повод да вметне: „Василев си свика заседание“. И да добави, че ще има претенции към бюджета, които ще настоява да бъдат изпълнени.

Местните избори забавиха процедурата по приемането на данъчните закони и на бюджета. Василев и кабинетът прецениха, че не е добре да бъдат обсъждани по време на кампаниите, опасявайки се от превръщането им в повод за конфронтация с опонентите.

За някои от предложенията и в двата закона партньорите в „сглобката“ предварително обявиха несъгласие.

На извънредно заседание МС прие пакета от данъчни закони, които да бъдат изпратени към парламента, така че още този четвъртък да бъдат разгледани в Комисията по бюджет и финанси”. Това съобщи финансовият министър Асен Василев.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/