in

Ален Делон празнува: Честито на френската легенда

Колаж: "Нова Варна"

Великият френски актьор Ален Делон днес навършва 88-годишна възраст. Освен обичан от поколения киноактьор, той е и певец, кинорежисьор, киносценарист и кинопродуцент. Носител е на наградата „Сезар“ за най-добра мъжка роля във филма „Нашата история“ през 1985 г. Ален Делон е роден на 8 ноември 1935 година в Со, предградие на Париж.

Кариерата на Ален Делон започва през 1957 г. Той е сред най-популярните актьори във френското кино, като се появява във филми, привличащи общо около 135 милиона зрители.

Големият пробив на легендарната френска звезда идва с филма „Под яркото слънце“, който му носи приза за най-съблазнителен мъж в киното. Така завинаги милиони дами по света се влюбват в неговите сини очи. До средата на 80-те години той се превръща в най-скъпо платения актьор във френската история.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.