in

Нов обрат с е-рецептите: Ето какво предлага Здравното министерство

Кадър: Youtube/TVNBulgaria

На среща с лекари и фармацевти, е обсъдено ново предложение на Министерството на здравеопазването – а именно хартиена рецепта да допълва електронната

Целта на хартиеното допълнение към задължителното електронно предписание за антибиотици и лекарства за диабет е да има пояснения за фармацевта, съобщава БНТ.

От Българския лекарски съюз (БЛС) са отхвърлили тази идея. Съсловната организация настоява за връщане на стария режим, при който медиците можеха да избират дигитално или на хартия да предписват антибиотици и лекарства за диабет.

Днес изтича срокът за обществено обсъждане на предложението на Министерството на здравеопазването само работещите в Спешна помощ да могат да предписват антибиотици и лекарства за диабет на хартия.

Предстои обсъждане и анализ на всички постъпили предложения. След това се очаква и окончателното решение на здравното министерство.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/