in

Славена Точева подава оставка като народен представител от ГЕРБ

Снимка: Facebook/Славена Точева

Варненският народният представител от ГЕРБ Славена Точева е подала оставката си, като се твърди, че това се е случило след изрично настояване от страна на Бойко Борисов.

Припомняме, че варненската депутатка стана известна с големия си брой получени преференции на последните парламентарни избори. Тогава тя получи точно 10 155 преференции.

Бойко Борисов за оставката на Славена Точева: Поздравявам я за личното ѝ решение

Варненската депутатка от ГЕРБ стана известна като „Мис Преференция“ или шампионката по преференции. Причината е, че на няколко последователни избора за народни представители тя бе кандидатът, който събираше най-много лични предпочитания. На последните парламентарни избори през април 2023 г. Точева събра над 10 000 преференции и бе проверявана от прокуратурата за купуване на вот.

Заради тези необичайни гласове на Точева се появиха сериозни съмнения, че тя е подкрепяна от варненския бизнесмен със спорна слава Даниел Славов-Дидо Дънката. А на последните местни избори тези обвинения се пренесоха и върху цялата варненска структура на ГЕРБ, съобщава „24 часа“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/