in

Съдът във Варна насрочи заседание по делото за избора на кмет на район „Аспарухово“

Снимка: Facebook/ Ивайло Маринов

Това съобщават за медия „Нова Варна“ от Административен съд – Варна. Припомняме, че преди два дни стана ясно, че двама кандидати за кмет оспорват изборните резултати във варненския район „Аспарухово”

Съдът оставя без уважение искането за спиране на предварителното изпълнение на Решение №259/30.10.2023 г. на Общинската избирателна комисия (ОИК) Варна, с което Ивайло М. е обявен за избран на първи тур за кмет на район „Аспарухово“.

Двама кандидати за кмет оспорват изборните резултати във варненския район „Аспарухово”

В мотивите си съдът прави извод, че в конкретния случай от представените по делото доказателства не може да се направи обоснован извод, че предварителното изпълнение на решението на ОИК би довело до причиняване на особено съществени неблагоприятни последици за жалбоподателя. Не са представени доказателства за наличието на причини, които налагат спиране на изпълнението на решението на ОИК.

Насрочва делото за разглеждане на 13 ноември 2023 г. от 10,00 ч.

Определението на съда в частта, с която искането за спиране на предварителното изпълнение е оставено без уважение, подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.