in

Тръмп отговори на Зеленски: Ще посети ли Украйна?

Колаж: "Нова Варна"

Припомняме, че преди дни украинският президент Володимир Зеленски отправи покана към Доналд Тръмп, да отиде на посещение в страната му. Тази покана дойде на фона на това, че бившият президент на САЩ беше заявил многократно, че може да спре войната само за 24 часа. Зеленски искаше да опровергае това, запознавайки Тръмп по-детайлно с конфликта

Зеленски кани Тръмп в Украйна: “Не може да спре войната. Ще му обясня за 24 минути”

Сега обаче се съобщава, че бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е отхвърлил предложението на украинския президент Володимир Зеленски да посети Украйна поради опасения, че това може да „създаде конфликт на интереси“ с президента Джо Байдън, съобщава News Week.

Тръмп многократно е заявявал, че неговите умения за водене на преговори успешно биха сложили край на продължаващата руско-украинска война в рамките на „24 часа“. Зеленски е изразявал скептицизъм относно твърдението повече от един път.

Въпросът беше повдигнат отново по време на интервю със Зеленски, излъчено в предаването „Meet the Press“ на NBC в неделя, което накара украинския президент да покани Тръмп в Киев. Зеленски каза, че той лично ще обясни на Тръмп „за 24 минути“, че руският президент Владимир Путин ще направи невъзможни преговорите за задоволителен край на войната.

В изявление за Newsmax в понеделник Тръмп отклони поканата, като подчерта, че изпитва „голямо уважение“ към Зеленски. Бившият президент също така твърди, че поканата е „неподходяща“ поради неуточнения конфликт на интереси с администрацията на Байдън.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/