in

Четири огромни грешки, които можем да допуснем при приготвянето на кисело зеле

Кадър: Youtube/Бати Сашо

Киселото зеле е зимнина, без която българинът не може. Освен супер вкусно, то се явява и много полезно за здравето, ако разбира се, е приготвено по правилния начин.

Въпреки това има някои грешки в начина му на приготвяне, които могат да го превърнат в напълно безполезен продукт, съобщава сайтът Актуално.

4 грешки при приготвянето на кисело зеле

Диетологът Маргарита Королева изброи няколко често срещани грешки при приготвянето на продукта, които пречат да се извлекат максимално ползите за здравето от консумацията му. Ето кои са те:

  • Добавяне на захар – тази съставка е очевидно излишна – тя е вредна за хора с диабет, метаболитни нарушения или наднормено тегло.
  • Използване на много сол – това насърчава задържането на течности в тялото.
  • Добавяне на оцет и подправки – тези добавки дразнят стомашно-чревната лигавица. Освен това оцетът може да отключи провъзпалителни процеси в организма, особено ако те вече са в началото.
  • Консервиране – консервираните храни могат да увеличат риска от рак.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/