in

Пълна прогноза за петъчния ден по Черноморието

Снимка: Pixabay

Прогнозата за днес гласи, че времето по Черноморието ще се задържи предимно слънчево през първата половина от деня, след което облачността се очаква да се увеличи

Днес ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места в равнините и котловините видимостта ще е временно намалена. Постепенно облачността от запад-югозапад ще се увеличава и вплътнява и след обяд в Югозападна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София около 11°.

Над планините облачността ще е значителна и около и след обяд в масивите от Югозападна България ще има валежи от дъжд, над 1800 метра – от сняг. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 3°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, но по-късно след обяд облачността от запад ще се увеличава и вплътнява. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14°-16°. Температурата на морската вода е от 12° по северното крайбрежие до 18° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/