in

За какво време да се подготвим през новата седмица

Снимка: Pixabay

В понеделник ще има променлива облачност, без валежи. Ще продължи да духа северозападен вятър, но в повечето райони ще е умерен до силен, с изключение на Югозападна България, където ще е предимно слаб. Температурите ще се повишат, сутрешните – слабо, а дневните с 5-6 градуса.

През нощта срещу вторник вятърът чувствително ще отслабне, а сутринта ще започне да сменя посоката си – от юг-югозапад; ще бъде слаб до умерен, в Източна България – предимно умерен. След обяд от запад ще започнат валежи от дъжд. В сряда вятърът отново ще смени посоката си, ще стане североизточен и с него ще нахлува сравнително по-студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи на много места в страната, повишава се вероятността в отделни райони да са значителни по количество. В четвъртък също ще преобладава облачно време, но валежите ще намалеят.

В Северна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите ще са почти без дневен ход. В петък и събота вятърът навсякъде ще е от северозапад и ще се усили. След временно разкъсване и намаление на облачността, тя отново ще се увеличи и вероятността за валежи се повишава. Температурите ще бъдат сравнително високи за периода.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/