Категории: Черноморие

Богато въображение: Пиян млад шофьор сгази лука и сътвори „чуден“ сценарий, залъгвайки полицията

Реклама

Млад бургазлия се опита да заблуди полицията с актьорското си майсторство и предварително намислен план за действие. Планът му обаче, се оказал недостатъчно добър, защото била разкрита цялата истина. Ето и подробностите, предоставени ни от ОДМВР-Бургас:

На 19 ноември около 01.40 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение от 24-годишен бургазлия за това, че собственият му лек автомобил „Форд Фокус“, с бургаска регистрация, е отнет противозаконно от ул. „Дружба“ № 14 в кв. „Горно Езерово“.

Дошлите на място полицейски служители не установили пострадалия, който не отговарял и на позвъняванията им. Изяснено е, че сигналът за противозаконното отнемане е предхождан от подобен сигнал от 00.47 ч. на същата дата за това, че на разклона на кв. „Горно Езерово“ в канавката e изоставен катастрофирал лек автомобил без регистрационни номера.

Пристигналите служители на сектор „Пътна полиция“ при първия подаден сигнал не е установили водач на катастрофиралия автомобил, но чрез справка по рамата, констатирали, че се касае за лек автомобил „Форд Фокус“, собственост на 24-годишния бургазлия. Изоставеният автомобил е иззет и е образувано досъдебно производство.

В хода на полицейските действия в Четвърто Районно управление – Бургас е призован 24- годишният собственик на автомобила, който направил пълни самопризнания и обяснил, че допуснал самостоятелен пътен инцидент с автомобила си, но впредвид, че шофирал след употреба на алкохол, свалил регистрационните номера и подал две съобщения, неотговарящи на истината (първото осъществил от телефонния апарат на свой познат, като се представил с имената на 22 годишния си брат, а второто обаждане, осъществил от собствения си телефон, като заявил противозаконното отнемане, след което спрял да отговаря на позвъняванията). Снетите регистрационни табели предал с цел укриването им на свой 24-годишен приятел.

Всички лица са установени, призовани в Четвърто Районно управление – Бургас и разпитани в качеството на свидетели. Регистрационните табели на автомобила са предадени с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Операция на ГДБОП: Разкриха бандити, ощетили републиканския бюджет с 8 000 000 лв.

От пресцентъра на МВР съобщават за медия "Нова Варна", че пет души са били арестувани…

преди 21 минути

Заснеха пеликан да пресича по пешеходна пътека в София

Пеликан, пресичащ по пешеходна пътека, изненада жители на София. Птицата е заснета на бул. "Симеоновско…

преди 27 минути

Важно за Варна: До броени дни започва ремонт на пътя през местност „Боровец“

На 30 септември (понеделник) започва текущ ремонт на пътя през местност "Боровец", научи медия "Нова…

преди 46 минути

Учени откриха нов вид „акула призрак“

Новозеландски учени са открили нов вид "акула призрак" във водите на Нова Зеландия. Това е…

преди 55 минути

Варненска атлетка записа името си в историята

Варненката Милена Добрева успя да завърши успешно най-трудния по рода си световен шампионат по триатлон.…

преди един час

Председателят на ПГ на „БСП за България“ Борислав Гуцанов: Обединението в ляво е ключът към промяната на България

Това, че утвърдените лидери отстъпиха крачка назад и дадоха път на младите беше “магията” на…

преди един час