in

Българка стана „Мисис Европа“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кадър: Facebook/Manita Vartan

Пловдивчанката Манита Вартан е новата „Мисис Европа“. Тя разказва, че е четвърто поколение арменка в България. Красавицата казва, че е родена тук, бабите и дядовците и също. Манита признава, че името ѝ е арменско, тъй като произходът ѝ е такъв, но се чувства българка. Завършила е българска филология и е работила 5 години като учител. В момента се занимава с мода. Има и дъщеря, която се занимава с музика

Конкурсът „Мисис Европа” се проведе в Истанбул. Манита Вартан е отпътувала към дестинацията със седем куфара. „Багажът е толкова много, тъй като вечерните тоалети, с които заминах, са на един от най-добрите български дизайнери. Работих с трима български дизайнери. Аз държах всичко да бъде българско, да бъде наше, без чужда намеса в представянето ни”, съобщи „Мисис Европа” пред Нова телевизия.

Един от кръговете на конкурса е бил с народни тоалети. „Носията е автентична родопска, с истинско менче, кобилица и стомни. Само тези неща се побраха в четири куфара”, каза тя.

Вартан поясни, че е четвърто поколение арменка в България и затова носи такова име. „Завършила съм българска филология. Работила съм 5 години като учител. Сега се занимавам с мода, благотворителност и обществени изяви. Също така отглеждам дъщеря си, която се занимава с музика. Тя също е носител на много награди в чужбина”, съобщи тя.

„Мисис Европа” сподели, че предстои да бъде издадена и първата ѝ готварска книга с арменски рецепти. Тя има планове за следващи с интернационални рецепти.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/