Категории: Варна

Все още отстраняват последиците от урагана във Варна: Какви са щетите? (СНИМКИ)

Реклама

Все още продължава отстраняването на последиците от урагана във Варна, съобщават от Община Варна. Отговорните институции са на крак и работят по отстраняването на щетите.

Районните кметове на петте и на петте села на територията на община Варна, посочиха, че са взети всички необходими мерки. Правят се огледи на районите, работи се по отстраняването на паднали дървета и клони и почистването на обществените територии.

Снимка: Nikolay Stoev

Комисар Тихомир Тотев, директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ заяви, че четири екипа работят по над 70 сигнала, основно за паднали дървета и клони. По думите му няма пострадали лица вчера, нанесени са единствено материални щети. Ситуацията в града се подобрява, но остава сложна в областта. На терен работят седем екипа на МВР.

Военноморските сили също увериха, че имат готовност да предоставят екипи за съдействие при необходимост.

От Енерго-про съобщиха вчера, че са отстранени авариите на електроподаването в Галата, Ракитника и Боровец. От ВиК – Варна докладваха, че има проблеми в Ракитника и Прибой.

По данни на дирекция „Здравеопазване“ няма сериозни проблеми в трите големи варненски болници – МБАЛ „Св. Анна“, УМБАЛ „Св. Марина“ и Военна болница. Тежко е положението в ДКЦ „Св. Клементина“, където покривът е потекъл и има наводнени складови помещения. В някои от останалите ДКЦ-та има сигнали за паднали дървета, които се отработват.

Снимка: Таня Стоянова

По данни на дирекция „Социални дейности“ са проверени 27 социални услуги, няма констатирани сериозни проблеми. Приютът за бездомни лица работи и има възможност да се настанят всички нуждаещи се. От Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ посочиха, че техни екипи ще направят обход на къщи, където има съборени покриви и бедстващи хора и ще им окажат необходимото съдействие за получаване на помощ. Съдействие ще бъде оказано и на сина на загиналата от падналото дърво жена.

Градският транспорт във Варна се движи, проблеми са констатирани единствено по линия №23. По данни на ТАСРУД, няма неработещи светофарни уредби. От Двореца на културата и спорта докладваха, че има три счупени стъкла на зала „Конгресна“ и повредена термопомпа. Работи се от отстраняването на щетите.

От общинското предприятие, което поддържа Морската градина, съобщиха, че основните алеи в парка са проходими, но призоваха гражданите и гостите на града, да не се разхождат заради опасността от падащи клони. Паркът ще се почиства в следващите две седмици.

От Пристанище Варна също посочиха, че зоната на вълнолома и около Морска гара е опасна заради високите вълни. Подобно е положението на пристанище Карантината. Аварийни екипи извършват почистване и обезопасяване. Вчера кметът Благомир Коцев призова гражданите и гостите на града да избягват засегнатите места и посочи, че „Общинска полиция“ ще следи за изпълнението на ограничителен режим.

Над 450 сигнала са постъпили при дежурния в Община Варна, те са обработени и са подадени към компетентните институции за отстраняване.

Гражданите могат да продължа да подават сигнали на телефон 052/820112.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

865 години затвор получава строителят на рухнала сграда при мощното земетресение в съседна Турция

При мощното земетресение от 6 февруари 2023 г., в рухналата сграда в Южна Турция са…

преди 9 часа

Почина една от най-великите актриси: Феновете на „Хари Потър“ потънаха в скръб

Почина световноизвестната актриса Маги Смит, известна най-вече с ролите си в "Хари Потър" и "Абатството…

преди 9 часа

След като млада майка у нас скочи с детето си на ръце от третия етаж: Какво е неговото състояние сега?

Припомняме, че миналата седмица 20-годишна жена от хасковското село Маслиново скочи с едногодишната си дъщеричка…

преди 10 часа

Ще има денонощни мобилни екипи за помощ на деца в риск

Разкриват денонощни мобилни екипи, които да бъдат в помощ на деца в риск у нас.…

преди 10 часа

Полицията засече 25 пияни и 11 дрогирани шофьори по пътищата в България за ден

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 11 часа

По сигнал на медия „Нова Варна“: На какво се дължи измирането на дребна риба във Варненското езеро, за което сигнализираха читатели?

В началото на месеца в редакцията на медия „Нова Варна“ бяхме получили сигнал за забелязана…

преди 11 часа