in

Отворени ли остават детските градини и ясли във Варна днес?

Снимка: Pixabay

Днес (20 ноември – понеделник) детските градини и ясли във Варна остават отворени, съобщават от Община Варна. Само една детска градина остава затворена заради прекъснато електрозахранване

Детските градини и ясли на територията на община Варна ще работят в понеделник. Дадени са строги указания децата да не се допускат на открито, заради опасността от висящи клони и предмети, съобщи кметът на града Благомир Коцев. 

Детска градина „Дружба“ ще остане затворена, заради прекъснато електрозахранване, което не може да се възстанови в рамките на днешния ден.

Решението за детските заведения е взето въз основа на консултации с кризисния щаб и анализ на опасността за здравето на децата, родителите и учителите. Нормалната работа на детските градини и ясли се допуска само на закрито, посочи Коцев.  

Той допълни, че режимът на онлайн обучение за учениците, обявен вчера, се въвежда, за да се ограничи времето им на открито и придвижването им в опасни участъци. 

Висшите учебни заведения ще работят нормално при засилени мерки за безопасност.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.