in

Официално: Има българи на борда на отвлечения кораб

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Товарен кораб (автомобиловоз) е бил отвлечен от йеменските хуси в Червено море тази неделя. Корабът е частично собственост на израелски бизнесмен. На фона на тези събития министър-председателят на Израел Бенямин Нетаня обвини Иран в пиратство

Товарният кораб „Galaxy Leader” е отдаден под наем от британска компания на японска компания.

Екипажът му се състои от 25 човека. На борда има хора от различни националности – украинци, българи, филипинци и мексиканци, но не и израелци. Корабът е напуснал пристанище в Турция и се е насочил към Индия.

МВнР с последна информация за отвлечения кораб и българите на борда му

„Това е поредният акт на ирански тероризъм, който подчертава иранската агресия срещу гражданите на свободния свят и създава международни последици по отношение на сигурността на глобалните морски пътища“, отсече Бенямин Нетаняху.

МВР официално потвърди, че има българи на отвлечения кораб в Червено море. Главният секретар на МВР Живко Коцев обяви, че капитанът на кораба и първият помощник-капитан са наши сънародници.

„До момента никой не се е свързал с нас. Работим с партньорските служби. Установили сме контакт с близките на отвлечените. Те разполагат с пълната информация и сме им предложили психологическа помощ. Работим по решаването на кризата”, каза Живко Коцев.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/