Категории: България

Кирил Петков: Ние не искаме държава, в която за МВР е нормално да се бият хора с палка

Реклама

Съпредседателят на ПП Кирил Петков коментира протеста на футболните фенове и действията, които предприема сегашният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Петков изтъкна, че Стоянов вече е отговорност единствено на ГЕРБ и ДПС

Съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви в ефира на Нова телевизия, че вътрешният министър Калин Стоянов е бил предложен за поста като експерт от ГЕРБ. По думите му при съставянето на кабинета те са търсели именно експерт, който да е максимално неутрален, с оглед и предстоящите избори.

„Колегите от ГЕРБ забравят какво се случи само преди няколко месеца. За МВР беше много важно изборът да бъде максимално неутрален“, заяви Петков.

„Те отказаха няколко наши, ние отказахме няколко техни експертни имена. Калин Стоянов беше подаден като експерт от ГЕРБ, ние обаче отидохме да го интервюираме. Към онзи момент той не беше решил”, допълни той.

„След като видяхме, че е млад и необвързан професионалист в ГДБОП, ние му предложихме позицията. Отне му 2 дни да мисли и отговори: „Добре, съгласен съм”. Имената главно идваха от Мария Габриел и акад. Денков”, заяви Кирил Петков. Допълни, че Калин Стоянов е бил предложен за поста, доколкото си спомня, от Мария Габриел или Бойко Борисов.

Съпредседателят на ПП критикува вътрешния министър за смяната на 17 директори на областни дирекции на МВР, без да е съгласувано. „Сигурен ли си, че никой не ти влияе на тези назначения? Защо не събра поне групите и го правиш от днес за утре?“, е заявил Петков пред вътрешния министър тогава. По думите му последният разговор между двамата е от средата на август.

„Ние не искаме държава, в която за МВР е нормално да се бият хора с палка и министърът на следващата сутрин не само да каже, че е било ОК, ами е бил на кино“, заяви Петков. Според него ГЕРБ и ДПС са „скочили да защитават министъра“, сякаш е „въпрос на живот и смърт“.

„От днес този министър, понеже ние му искаме оставката, а ГЕРБ и ДПС го пазят, той е техен, тяхна отговорност“, заяви Кирил Петков.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди 6 минути

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди 25 минути

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 42 минути

Двама души изгоряха при пожар в къща в България

Обгорените тела са били намерени под останките на изгоряла кирпичена къща. Все още се установява…

преди един час

„Ние, потребителите“: Информация за имитиращите продукти и в ресторантите е от полза за потребителите, но как ще се гарантира верността ѝ?

Коментар по темата направи Габриела Руменова - основател на некомерсиалната платформа "Ние, потребителите". По нейни…

преди един час

Проф. Кантарджиев коментира новия вариант на грипа

Новият вариант на грипа "Хес" не е по-опасен, по думите на проф. Тодор Кантарджиев. Той…

преди 3 часа