Категории: Свят

Кола във Франция осъмна с мистериозна голяма дупка на покрива си: Някои смятат, че метеорит я е пробил (ВИДЕО+СНИМКИ)

Реклама

Френската полиция остана озадачена при вида на появила се огромна дупка на покрива на автомобил. Превозното средство е било паркирано на улица в град Страсбург, когато е настъпила злочестата му съдба. Смята се, че метеорит е виновен за пораженията над колата

Пожарникари са били извикани на мястото още в ранните часове на изминалия понеделник, когато е било получено съобщение за димяща кола, съобщава изданието Metro.

Щом пристигнали, пожарникарите се натъкнали на дупка с широчина около 50 см в покрива на червеното „Рено Клио“, както и на счупения му прозорец. За щастие по това време вътре в колата не е имало хора.

„При пристигането си установихме сравнително голям удар с диаметър приблизително 50 сантиметра, който е преминал през покрива, дъното и резервоара за гориво на автомобила“, каза шефът на местната пожарна Матю Колобер.

По-нататъшното изследване разкри, че няма радиоактивност. Въпреки че метеоритите обикновено не са радиоактивни, те съдържат количество радиоактивен материал, колкото една нормалната земна скала.

Въпреки предположенията, че ударът е бил причинен от метеорит, такъв не е намерен в колата. Експертите казват, че предметът или е толкова малък, че не може да бъде намерен, или ударът е бил толкова силен, че обектът се е разпаднал и се е превърнал в прах.

Междувременно д-р Грег Браун от Кралската обсерватория в Гринуич коментира случая, посочвайки, че теорията за паднал метеорит не бива да се изключва, но все пак уточни, че се очакват резултатите от химическия анализ на парчетата строшен камък, намерени в колата, които да потвърдят дали в действителност става въпрос за метеорит.

Когато метеорите навлизат в атмосферата, те могат да се движат със скорост до 160 000 мили в час, но когато се приближат до земята, атмосферното съпротивление намалява скоростта им до около 200 до 400 мили в час. Въпреки това, ядреният физик и експерт по метеоритите д-р Тим Грегъри не е убеден, че скала има звезден произход.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 7 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 7 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 7 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 9 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 10 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 10 часа