in

Първа копка: Реконструират участък от магистрален водопровод Девня-Варна

Снимка: Областна администрация - Варна

Състоя се официална церемония – „Първа копка“ на обект „Реконструкция на участък от магистрален водопровод Девня-Варна – II етап от Помпена станция „Чуката“ в посока с. Припек“. Церемонията се проведе днес в района на кв.“Акациите“ община Белослав. Това съобщават от Областна администрация – Варна за медия „Нова Варна“

Строителната площадка е на територията на три общини – Белослав (градът и землището на с. Страшимирово), община Девня, както и землището на с. Слънчево – община Аксаково.

Строителите – „Водопроводи – Варна“, „Автомагистрали Черно море“ и „Спедстрой“ ООД са планирали реконструкцията да бъде извършена за 780 дни.

Планирано е да бъдат подменени тръби с дължина 3400 метра.

Новите стоманени тръби, с които ще бъде извършена реконструкцията, са метални със специални покрития – отвън срещу корозия, а във вътрешната им част – с покритие с допустимост за питейно-битово водоснабдяване. Тези покрития гарантират едновременно безопасност за качеството на водата и по-дълъг живот за тръбите.

На церемонията присъстваха областният управител на Варна, управителят на ВиК – Варна,  главният инженер във ВиК-Варна, зам. главният инженер и Сава Коев – ръководител на ВиК проект.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.