in

Самолет пропусна писта и падна в залив край Хавайските острови (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/NBC News

Военен патрулен самолет на ВМС на САЩ пропусна писта в база на морската пехота в Хавай, опитвайки се да кацне на нея, след което се озова в близките води. Това съобщават от Корпуса на морската пехота. Като по чудо, деветте членове на екипажа на борда са се отървали невредими.

Инцидентът, близо до базата на морската пехота на Хаваите, до залива Канеохе, е станал рано следобед в понеделник, обяви лейтенант Хейли Хармс, заместник-директор по обществените въпроси в базата. Тя каза, че самолетът, P-8A Poseidon, е изпълнявал рутинна тренировъчна мисия, съобщава The New York Times.

Всичките девет военноморски служители на борда са избягали от самолета и по-късно са били спасени от надуваем спасителен сал, плаващ във водата, казва лейтенант Хармс.

P-8A Poseidon е дълъг около 130 фута с размах на крилата около 123 фута, според военноморските сили. Превозва екипаж от девет души и се използва главно за мисии за наблюдение.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/