Категории: България

Бойко Борисов: Истинската драма ще дойде при ротацията

Реклама

Днес вотът на недоверие към правителството беше отхвърлен. След това Бойко Борисов направи коментар пред журналисти. Той заяви, че през месец декември предстоят две много важни дати – 6 и 15, за промяната в Конституцията. По думите това ще държи сглобката.

„Истинската драма ще дойде при ротацията“, заяви още Бойко Борисов.

По думите му кабинетът ще остане, ако заедно с ПП-ДБ намерят сили да произвеждат не за пред медиите добри новини, а цели сектори разберат, че правят добро.

Според Борисов обаче, ако продължи практиката да се търсят скандали, вместо обединяващи теми, то най-доброто е да се разпадне тази сглобка и да се отиде на нови преговори, нови избори, смята лидерът на ГЕРБ.

Правителството сме го „сглобили“ заедно, неуспешният вот е успех за двете политически сили и на подкрепящите ни други, коментира още той в кулоарите.

„Не мога да защитя полицай, който рита паднал човек, но не мога да се съглася и да се сменя министър, защото не угажда за партийни назначения. Съгласил съм се Калин Стоянов да е вътрешен министър, но не съм го предлагал, не съм го убеждавал“, обясни Борисов в отговор на съпредседателя на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Кирил Петков.

„От няколко месеца срещу Калин Стоянов от ПП-ДБ започнаха война, защото той не се съгласи да безчинстват по време на изборите. Носеха му списъци, сменяха се поголовно всички, а той държеше позицията, за която сме се разбрали – той да си назначава професионалисти. Аз нито веднъж не съм бил там, нито едно име не съм му дал“, коментира още Борисов, във връзка с вътрешния министър.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 13 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 13 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 13 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 15 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 15 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 16 часа