in

Горските обявиха, че са насреща, ако отново ни ударят ураганни ветрове и снегонавявания

Снимка: Община Варна

От СИДП обявиха, че са в готовност да помагат на общините и кметствата, в случай на ново бедствие в Североизточна България. Припомняме, че кметът на Варна Благомир Коцев вече награди доброволци от ДГС – Варна, като почетни грамоти получиха директорът на териториалното поделение инж. Владислав Георгиев и председателят на УС Александър Арамов.

Всички стопанства на територията на СИДП имат готовност да помогнат на общините и кметствата по места, ако отново ураганни ветрове и снегонавявания доведат до големи поражения и бъде обявено бедствено положение, това обяви днес председателят на УС на СИДП Александър Арамов. Той каза още, че горските винаги са работили с местната власт, като служителите на ДГС-Варна са били сред първите отзовали се при разчистването на града в края на миналата седмица. Още в първите часове на бурята, която връхлетя Североизточна България Арамов е организирал служителите на стопанството и въпреки риска всички са се включили доброволно в разчистването на града.

За навременната помощ от страна на горските кметът на Варна Благомир Коцев награди доброволци от ДГС – Варна, като почетни грамоти получиха директорът на териториалното поделение инж. Владислав Георгиев и председателят на УС Александър Арамов. За работата при отстраняване на аварията бяха отличени още зам.директорът на стопанството инж. Николай Хлаберов, инж. Станимир Джамбазов, Кадир Чауш, Николай Борсуков, Ърфан Ахмед, Милен Стоянов, Драгомир Илиев, Иван Желев, Димитър Димитров, Юсуф Юсуфов, Владко Иванов, Георги Янков, Тодор Тодоров, Емил Петров, Михаил Йорданов, Валентин Георгиев, Неделчо Неделчев, Ангел Колев.

Тези смели хора участваха в овладяването на бедственото положение в община Варна (СНИМКИ)

Служители на СИДП винаги са сред първите, които съдействат на местната власт при проблеми през зимата, наводнения и др. По време на Ковид пандемията горските помагаха и на възрастните хора по селата, които имаха нужда от лекарства и стоки от първа необходимост.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.