in

Бивша моделка твърди, че е била насилена от Аксел Роуз преди над 30 години

Колаж: "Нова Варна"

Става въпрос за бившия модел на еротично списание Шийла Кенеди. По нейни думи фронтменът на Guns N’ Roses я е поканил в хотелската си стая, след което извършили полов акт против волята ѝ. Адвокатът на Роуз обаче, казва, че подобно нещо никога не се е случвало. Рок певецът дори не помни някога да е говорил с моделката

Бивш модел обвини фронтмена на легендарната рок банда Guns N’ Roses Аксел Роуз в това, че я е насилил преди 30 години. Дело е заведено във Върховния съд на Ню Йорк в сряда, съобщава The Guardian.

Шийла Кенеди, бивш модел на еротичното списание „Пентхаус“, твърди, че Роуз я е нападнал жестоко в хотелската му стая в Ню Йорк през нощта, когато са се запознали, в далечната 1989 г., когато тя е била на около 26, а той на 27 години.

Според делото, съобщено от Rolling Stone, Кенеди се среща за първи път Роуз в нощен клуб, където той я поканил в хотелската си стая за парти, но не поканил приятелката й, тъй като тя „не била достатъчно гореща“. Кенеди казва, че се е извинила на приятелката си, след което е отишла в стаята на Роуз с бъдещия водещ на MTV Рики Рахтман.

След като се върнал в стаята, според делото, Роуз насила дал кокаин и алкохол на гостите си. Когато Кенеди отишла до банята, се твърди, че Роуз отишъл пред вратата, „бутнал Кенеди към стената и я целунал“.

.Кенеди намирала Роуз за привлекателен и нямала нищо против тази среща. Тя била готова да спи с него, ако нещата се развиели. Това се казва в исковата молба, въпреки че тя е категорична, че не е давала съгласие за насилствената среща по-късно вечерта.

Твърди се, че по-късно вечерта, в стаята Роуз хвърлил Кенеди на леглото и вързал ръцете й зад гърба, след което я насилил.

В изявление адвокатът на Роуз Алън Гутман отрече обвиненията на Кенеди. „Най-просто казано, този инцидент никога не се е случвал. Трябва да се отбележи, че тези измислени искове са подадени ден преди изтичането на крайния срок за подаване в щата Ню Йорк“, се казва в изявлението.

„Г-н Роуз няма спомен да се е срещал или да е говорил с ищеца и никога не е чувал за тези измислени твърдения преди днес. Г-н Роуз е убеден, че този случай ще бъде разрешен в негова полза“, допълва адвокатът.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/