in

Зверска паника и материални щети след поредния ад в Турция: 13 вторични труса след земетресението с магнитуд 5,1

Кадър: YouTube

Както ви съобщихме тази сутрин, Турция беше ударена от ново силно земетресение с магнитуд 5,1 по скалата на Рихтер. След това са регистрирани общо 13 вторични труса. След стихията има нанесени щети на няколко сгради. За това съобщи турският външен министър Али Йерликая по-рано днес.

Най-силният вторичен трус е бил със сила 4,5 по скалата на Рихтер. Той е регистриран около 3 минути след първото земетресение.

Министърът заяви, че е установено, че има пукнатини в общо три сгради – в районите Есенлер и Кючюкчекмедже в Истанбул, както и в здание в град Мудания, окръг Бурса.

Министър Йерликая уточни, че към момента няма данни за сериозни негативни последици след трусовете.

По информация на телевизия СиЕнЕн-Тюрк обаче жители на град Мудания съобщават за нанесени щети на много повече сгради в града. Гражданите изпращат снимки на здания с пукнатини и на откъртени части от жилищни блокове и офиси.

Трусът със сила 5,1 бе регистриран в залива Гемлик (Мраморно море) в района на град Мудания, окръг Бурса, на дълбочина 9 километра в 10:42 ч. местно време (09:42 ч. бълг. време).

Трусовете са били усетени в окръзите Истанбул, Бурса, Чанаккале, Къркларели, Ялова, както и в Бургас.

Земетресенията са предизвикали силна паника сред населението. Хората панически са побегнали навън, като мнозина са се насочили към морския бряг.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/