in

Нестандартно е, но работи: Ето каква сладка съставка добавят някои домакини към каймата за кюфтетата

Кадър: Youtube/Приказна Кухня с Ани

Пържените кюфтета са супер вкусни и често приготвяни от българските семейства. Всеки знае как да си приготви вкусни пържени кюфтета с кайма по традиционната рецепта, но има някои домакини, които експериментират в по-голяма степен, добавяйки към каймата продукти, за които някои от нас никога не биха предположили, че са подходящи за това ястие.

На всеки е ясно, че за приготвянето на кюфтета са необходими кайма, лук, яйца и хляб, но малко хора биха се досетили за използването на сладки съставки.

Истината е, че някои опитни домакини използват една нестандартна съставка, която у нас в общия случай се използва за сладкарски изделия. Става въпрос за смляната канела, която значително подобрява вкуса на ястието.

Достатъчно е да изсипете малко количество канела в каймата – и ястието ще стане невероятно сочно и вкусно, съобщава сайтът Актуално.

Сладката добавка няма да развали вкуса на кюфтетата. Напротив, само ще подчертае вкуса на останалите компоненти. Факт е, че смляната канела се комбинира добре с месо и зеленчуци. Основното нещо е да не прекалявате с този нестандартен компонент. За да получите желания резултат е достатъчна една чаена лъжичка подправка на половин килограм кайма.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/