in

Важен ден в Община Варна днес: Взимат се ключови решения

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Днес в 10:00 ч. в „Пленарна“ на Община Варна започва важно заседание на новите общински съветници.

Една от точките е избор на заместник-председатели на местния парламент. Според проекта на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, който също ще бъде гласуван днес, само групите ще имат право да предлагат свои кандидати за заместник-председатели. Изборът ще се извърши поотделно за всеки предложен кандидат, с явно гласуване и с мнозинство повече от половината от общия брой съветници.

На заседанието общинските съветници ще изберат също членовете на постоянните, временните и специализираните комисии и ще решат кой да ги оглави.

На гласуване ще бъде подложено и предложение за участие на Община Варна с проекти по процедура „Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България“, одобрена за финансиране от Министерството на туризма.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.