Категории: Варна

Общинският съвет във Варна избра ръководствата и съставите на постоянните, временните и специализираните комисии

Реклама

Избраха ръководствата и съставите на комисиите към ОбС-Варна, съобщиха от пресцентъра на Общински съвет – Варна за медия „Нова Варна“. Ето какво е разпределението:

Начело на комисията по финанси и бюджет застава Николай Стефанов от „ПП-ДБ“. Неговият съпартиец Йордан Кателиев ще ръководи комисията по собственост и стопанство.

За председател на комисията по архитектура и градоустройство беше избран Иво Балчев от „Алтернативата“. Колегата му Георги Кулински от същата група поема транспортната комисия.

Съветниците от БСП Зорница Василева и Димитър Чутурков ще оглавят съответно комисиите по социални дейности и жилищна политика и по култура и духовно развитие.

Местният парламент реши Мария Тодорова от „Левицата!“ да ръководи здравната комисия, а Галина Иванчева от „Възраждане“ да поеме комисията „Туризъм, търговия и рекламна дейност“.

Начело на комисията по „Европейски въпроси и международно сътрудничество“ застава Ивайло Костадинов от „Има такъв народ“. Владислав Бакалов от „Алтернативата“ беше избран за председател на комисията по наука и образование.

Георги Георгиев от „Възраждане“ ще оглави „Младежки дейности и спорт“. Неговите съпартийци Дилян Григоров и Николай Костадинов ще ръководят съответно ПК „Обществен ред, сигурност и безопасност на движението“ и ВрК „Структури и общинска администрация.

Михаил Луков и Евгений Йосифов от „ПП-ДБ“ ще председателстват комисиите за противодействие на корупцията и за опазване и възпроизводство на околната среда. Начело на Наблюдателната комисия ще застане Светослав Йорданов от „Възраждане“.

Председатели на ПК „Благоустройство и комунални дейности”, ВрК „Правна“ и ВрК „Изработване на проект за Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Варна” не бяха избрани поради липсата на номинации.

В ръководствата на комисиите не участват представители на групите „Експертен център“, „Български гласъ“ и ГЕРБ. Преди гласуванията от ГЕРБ обявиха, че макар да разполагат с експерти в много области, няма да правят номинации в ръководствата на комисии и ще оставят на новосформираното мнозинство да поеме отговорност за тях. От другите две групи също не издигнаха свои кандидати.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще промени ли ремонтът през местност „Боровец“ маршрута и разписанието на автобус № 46?

Ремонтът през местност „Боровец“ няма да промени маршрута и разписанието на автобус № 46 на…

преди 7 часа

Голям грях в Айтос: Изхвърлиха новородено бебе до кофи за боклук

Стана ясно, че новородено бебе е било изхвърлено до кофи за боклук в Айтос. Сигнал…

преди 7 часа

Спортни звезди вдъхновиха децата в детска градина във Варна по време на Седмица на спорта

През изминалата седмица ДГ №30 "Синчец"- гр. Варна реализира събитие по повод Европейския ден на…

преди 7 часа

Иван Илчев: Добре би било и площадът, и катедралата да се преименуват от „Св. Александър Невски“ на „Св. Иван Рилски“

И според академик Иван Илчев би било добре ако площадът и храмът "Св. Александър Невски"…

преди 7 часа

Марешки има интерес към Спартак – Варна?

Припомняме, че шефът на Спартак Варна Павлин Николов реши да спре финансирането на „соколите“ след…

преди 8 часа

Младият Слави се бори с тежка болест: Има нужда от помощта ни

33-годишният Светослав вече три години се бори с коварно заболяване - рак на дебелото черво.…

преди 8 часа