in

България дава ракети на Украйна. Гуцанов заговори за война

Кадър: Youtube/БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Стана ясно, че България ще дари на Украйна неизправни, с отпаднала необходимост или наднормативни преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от различен тип. Това гласуваха депутатите, които извънредно приеха решение, внесено от Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков.

Решението беше подкрепено от 147 депутати от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. 55 от „Възраждане“ и БСП гласуваха „против“, както и 1 от ИТН, а останалите 6 от партията на Слави се въздържаха. Това решение е последна стъпка преди война, предупреди Борислав Гуцанов от БСП.

А колегата му Георги Свиленски предложи да се запише в заглавието на проекторешението „въвличане на България във война“. И поиска гласуването по точката да се отложи за ден, в който всички депутати са в „нормално трезво състояние „.

Мога да гарантирам, че аз и вие сме в адекватно състояние, за останалите не мога да гарантирам, с чувство за хумор му отвърна шефът на НС Росен Желязков.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/