in

Борисов за демонтирането на Паметника на Съветската армия и хаоса в парламента: Изобилстваше с глупост

Кадър: bTV

По думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов нито едно от действията по преместването на Паметника на Съветската армия, не е било направено както трябва.

„Още преди три години предупредих, че когато вдигнеш юмруците и тръгнеш срещу редовно избрано правителство, партии, резултатът е това, което се случва тук в залата на НС“, заяви Борисов в кулоарите на Народното събрание, визирайки настаналия хаос в парламента днес.

Настана хаос и смут в парламента: Депутати се задърпаха за саката и гръмна лют скандал (ВИДЕО)

„Самата дума парламент, означава да се говори, а не да се блокира говоренето. Тук е мястото да си разговарят политиците и те трябва да имат достъп до микрофона“, категоричен бе Борисов.

„Българинът много добре е казал – който посява ветрове, накрая жъне бури. Нито едно абсолютно правилно действие за преместване и ремонтиране на паметника, беше направено като хората. Изобилстваше с глупост – използвам най-меката дума в случая. Днес ответната реакция в парламента е също толкова неадекватна и също толкова обидна за самия парламент“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„В същото време, за радост, гласувахме точката за Шенген. Падането на таксата в двата закона (20-те лв.), е чаканият сигнал и в Австрия, и в Унгария, за да спрем по тази тема за Шенген, особено с Унгария. Виктор Орбан я постави като задължителна. Днес ние успяхме да гласуваме на първо четене“, посочи още Борисов.

Борисов посочи, че започва да се работи по проекта за 7-и и 8-и реактор на АЕЦ „Козлодуй“, което ще запази водещата роля на България на Балканите в областта на ядрената енергия.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.