in ,

Времето полудява по Коледа и Нова година: Ето какво ни чака

Снимка: Pixabay

През първата част от седмицата преди Коледа, страната ни ще бъде в клопката на антициклон, който носи мъгли и ниска облачност в часовете призори в котловините, низините и покрай водоемите. След този период идва леко захлаждане, което обаче ще бъде последвано от нахлуване на по-топъл въздух. Той ще донесе температури от порядъка на 14-15 градуса около Коледа и Нова година.

След сряда, след разкъсването на мъглите, дните ще бъдат слънчеви и по-топли от нормалното за сезона. Очаква се дневните температури в сряда да стигнат до 15 в Предбалкана, Лудогорието, Югоизтока, по Черноморието и по долината на река Струма.

В края на работната седмица предстои леко захлаждане. Още в четвъртък облачността ще се увеличи, а в периода петък-събота ще премине фронт с валежи от дъжд в равнините и сняг по планините на Западна и Централна България, съобщава Нова телевизия.

В дните около Коледа ще е ветровито, но с вятъра ще нахлува по-топъл въздух. Бъдни вечер и Коледа ще са с дневни температури, близки до 15 градуса в Дунавската равнина, Югоизтока, по Черноморието и по долината на река Струма. Предварителните прогнози са за променлива облачност с малка вероятност за валежи в планините и отделни райони около тях.

Между Коледа и Нова година времето ще се запази относително спокойно – с динамична облачност, с минимални изгледи за валежи. Температурите ще останат над обичайните за сезона и отново в някои райони термометрите ще се показват до 14-15 градуса.

В последните дни на календарната 2023 година вероятността за валежи ще се повиши. От запад ще нахлуе по-студен въздух, в Средиземноморието ще се оформи зона с ниско налягане. Ще има захлаждане с валежна обстановка, но с по-голяма вероятност това ще се случи след празниците в първата седмица на Новата 2024 година.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/