Категории: АкцентиБългария

Времето полудява по Коледа и Нова година: Ето какво ни чака

Реклама

През първата част от седмицата преди Коледа, страната ни ще бъде в клопката на антициклон, който носи мъгли и ниска облачност в часовете призори в котловините, низините и покрай водоемите. След този период идва леко захлаждане, което обаче ще бъде последвано от нахлуване на по-топъл въздух. Той ще донесе температури от порядъка на 14-15 градуса около Коледа и Нова година.

След сряда, след разкъсването на мъглите, дните ще бъдат слънчеви и по-топли от нормалното за сезона. Очаква се дневните температури в сряда да стигнат до 15 в Предбалкана, Лудогорието, Югоизтока, по Черноморието и по долината на река Струма.

В края на работната седмица предстои леко захлаждане. Още в четвъртък облачността ще се увеличи, а в периода петък-събота ще премине фронт с валежи от дъжд в равнините и сняг по планините на Западна и Централна България, съобщава Нова телевизия.

В дните около Коледа ще е ветровито, но с вятъра ще нахлува по-топъл въздух. Бъдни вечер и Коледа ще са с дневни температури, близки до 15 градуса в Дунавската равнина, Югоизтока, по Черноморието и по долината на река Струма. Предварителните прогнози са за променлива облачност с малка вероятност за валежи в планините и отделни райони около тях.

Между Коледа и Нова година времето ще се запази относително спокойно – с динамична облачност, с минимални изгледи за валежи. Температурите ще останат над обичайните за сезона и отново в някои райони термометрите ще се показват до 14-15 градуса.

В последните дни на календарната 2023 година вероятността за валежи ще се повиши. От запад ще нахлуе по-студен въздух, в Средиземноморието ще се оформи зона с ниско налягане. Ще има захлаждане с валежна обстановка, но с по-голяма вероятност това ще се случи след празниците в първата седмица на Новата 2024 година.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Времето по Черноморието днес: Ето какви температури да очакваме

Според прогнозата на НИМХ днес (24 септември, вторник) времето по Черноморието ще бъде предимно слънчево,…

преди 17 минути

Достигна ли българският туризъм нивата отпреди COVID пандемията?

Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди COVID пандемията въпреки регистрираният ръст на посещения по…

преди 14 часа

Тир е аварирал край Кресненското дефиле: Образува се 10 км задръстване

Стана ясно, че тир е аварирал днес край Кресненското дефиле. Това е довело до задръстването…

преди 15 часа

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди 15 часа

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди 15 часа

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 16 часа