in

Настана хаос и смут в парламента: Депутати се задърпаха за саката и гръмна лют скандал (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Ивайло Мирчев

Депутати на ДПС и „Възраждане“ влязоха във физически сблъсък в парламента днес. Боят настана, след като депутатите от „Възраждане“ отново саботираха заседанието на НС, разгневени от демонтирането на Паметника на Съветската армия. От „Възраждане“ решиха и да изключат колоните, за да не се чува звук. Това обаче доведе до гневна реакция от страна на народните представители на ДПС. Първи скочиха Делян Пеевски и Йордан Цонев, които се втурнаха отново да свързват кабелите. Около кабелите обаче двамата се спречкаха с двама депутати от „Възраждане“. Там опонентите задърпаха саката си

Това доведе и до по-сериозен сблъсък между групата на ДПС и на „Възраждане“. Петър Петров от „Възраждане“ поиска пленарното заседание да бъде прекратено.

Извънредното заседание на парламента беше открито с регистрирани 121 депутати в пленарната зала.

Още преди началото му депутатите от „Възраждане“ отново бяха пред парламентарната трибуна. Пред журналисти в Народното събрание Цвета Рангелова обяви, че продължават с блокирането на трибуната на парламента до възстановяването на нормалната му работа.

Нинова за настаналия бой в парламента: Не можем да се бием като хулигани и да теглим микрофони

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.