Категории: АкцентиБългария

Поредно брутално убийство разтърси България

Реклама

Снощи е извършено убийство в пазарджишко село. Убита е жена на 41 години, а трупът ѝ е открит в двор на имот в селото. Основният заподозрян за извършеното деяние е мъж на 39 години, който преди време е съжителствал с убитата

Извършител на убийство е установен и задържан в резултат на ефективни съвместни действия между криминалисти от РУ-Септември, ОДМВР-Пазарджик, Главна дирекция „Национална полиция“ под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Подробности относно разследването бяха предоставени днес на брифинг в Областната дирекция на МВР-Пазарджик. В него взеха участие административния ръководител на Окръжната прокуратура г-жа Албена Кузманова, комисар Величко Величков и главен инспектор Пламен Иванов от отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР-Пазарджик, инспектор Христо Попадиин и инспектор Христо Кънев от сектор „Престъпления против личността“ при ГДНП.

Сигнал за тежкото престъпление е получено снощи малко след 19.00 часа на единия европейски номер-112. Незабавно към мястото – къща в септемврийското село Симеоновец са насочени екипи на полицейското управление в Септември и линейка на „Спешна помощ“.

В двора на имота лекари и униформени установили труп на жена, която се оказала 41-годишна жителка на същото село. Периметърът около селото бил блокиран от полицейски автопатрули, а на местопроизшествието започнал щателен оглед. В него взели участие служители от полицейското управление в Септември, ОДМВР-Пазарджик, ГДНП и съдебен лекар. За случилото се е уведомен и дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в областния град.

По време на разследването се установило, че по всяка вероятност извършителят е произвел изстрел в жертвата си от разстояние с помощта на огнестрелно оръжие. Органите на реда предприели мащабни оперативно-издирвателни действия, в които се включили десетки полицаи и скоро се установило, че основният заподозрян за посегателството е 39-годишен мъж от село Симеоновец.

Преди известно време той е живял на семейни начала с жертвата. Скоро било изяснено неговото местоположение и е задържан в къща, намираща се в съседното село Семчиново. В района между селата Симеоновец и Семчиново полицаите открили захвърлена раница, в която имало самоделна гладкоцевна пушка и 4 патрона 12-ти калибър. Оказало се, че оръжието и боеприпасите са незаконно притежавани.

Извършителят няма криминални прояви, задържан е за срок от 24 часа в ареста на РУ-Септември. Направени са му тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества, като алкохолната му проба отчела 1.32 промила. До настоящия момент в РУ-Септември и ОДМВР-Пазарджик не са получавани сигнали за домашно насилие от страна на жертвата или нейни близки.

Предстои на 39-годишния мъж да бъдат повдигнати две обвинения – за умишлено убийство и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси. По случая се води досъдебно производство под надзора на прокурор от окръжната прокуратура в Пазарджик.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 6 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 6 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 6 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 6 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 6 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 6 часа