in

Путин с ключово изказване за Украйна. Ще има ли преговори за мир?

Кадър: Youtube/WION

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че страната му е готова да преговаря за Украйна, в случай че има такова желание от отсрещната страна

Руският държавен глава Владимир Путин обяви днес, че Русия ще бъде готова да разговаря с Украйна, САЩ и Европа за бъдещето на украинската страна, ако те искат това, но все пак Москва ще защитава националните си интереси, съобщава Ройтерс.

До момента Путин многократно е казвал, че е готов да говори за мир, въпреки че западни служители казват, че чака президентските избори в САЩ през ноември, преди да направи истински усилия.

„В Украйна тези, които са агресивни към Русия, и в Европа, и в САЩ – искат ли да преговарят? Нека да бъде така. Но ние ще го направим въз основа на нашите национални интереси“, каза Путин на среща на ръководството на отбраната в Москва.

„Ние няма да дадем това, което е наше“, каза Путин и добави, че Русия не възнамерява да воюва с Европа.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/