Категории: Любопитно

Двойка продаде цялото си имущество, за да се премести на круизен кораб до края на живота си

Реклама

Твърдят, че такъв живот им струва наполовина по-малко, отколкото на сушата.

Двойка от Флорида, САЩ, продаде почти всичко, което притежаваше, включително основния си бизнес и дом, за да изживее дните си, пътувайки по света на круизни кораби .

Според Sky News първоначално Джон и Мелъди Хенеси са купили кемпер, за да пътуват из Съединените щати. Но скоро 76-годишният мъж се уморил да шофира. Тогава те виждат реклама във Facebook за 274-дневен круиз с Royal Caribbean и пътуването им към постоянен живот в морето започва.

По време на пътуванията си те посетиха Австралия, Нова Зеландия и южната част на Тихия океан. Двойката казва, че докато новият им живот е по-вълнуващ, казват, че е и по-евтин.
„Сега имаме сметка за телефон, сметка за лодка и няколко сметки за кредитни карти, когато слезем на брега. Вече нямаме ипотека или разходи за жилище. Вече нямаме застраховка на превозно средство, застраховка на имущество или комунални услуги сметки . Списъкът продължава. Сигурни сме, че круизите са по-евтини“, казват те, като твърдят, че разходите им са били намалени наполовина в сравнение с живота на сушата.

Животът им в момента е начертан месец по месец до декември 2024 г., докато се придвижват от кораб на кораб.

Но скоро те планират да се преместят в постоянно пребиваване на жилищния круизен кораб Villa Vie – един от първите по рода си – където до 30% от хората на борда ще бъдат постоянни жители.

„Искахме да купим каюта, за да можем да я декорираме по начина, по който искаме. Това ще бъде наш дом вероятно най-малко 15 години на кораба“, казва Мелъди.

Корабът ще бъде пуснат на вода през май 2024 г., но животът на борда няма да е евтин. Вътрешна кабина започва от $99 000, а вила с балкон с изглед към океана започва от $249 000 и това е преди месечната такса от близо $8 000.

Живеещите на борда ще могат да доведат семействата си на кораба безплатно – след заплащане на пристанищни такси – и за тях ще бъдат запазени няколко каюти. Корабът ще разполага с бизнес център и частни офиси, което ще позволи на пътуващите да работят от всяка точка на света.

Тъй като средната възраст на пътниците на кораба е почти 60 години, на борда има зъболекар и лекар за рутинни процедури. За по-сериозни здравословни проблеми има болница, както и морга за двама за най-лошия сценарий.

Двойката нарича най-големия проблем „преяждането“ при пътуването с такъв кораб  и твърди, че изобщо не се притеснява, че ще скучаят.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Градушка падна във Варненско

Градушка падна в с. Царевци, общ. Аврен, обл. Варна това научаваме от снимки на Петьо…

преди 2 часа

Птичи грип е открит в краве мляко от магазина

Стана ясно, че нови наблюдения показват възможен път на заразяване от птичи грип, при който…

преди 2 часа

Интензивен дъжд наводни много булеварди в Добрич

Близо 30 л/кв.м. е количеството дъжд в Добрич към този час. Много булеварди в града…

преди 3 часа

Какво ще бъде времето по Черноморието в понеделник

Утре ще бъде предимно слънчево. Северозападният вятър ще отслабне и ще е слаб до умерен,…

преди 3 часа

Как да разпознаем истинския мед в домашни условия

Не е тайна за никого, че на пазара ни има много фалшив мед. Това, че…

преди 3 часа

Дете на 10 подкара кола и обиколи с нея училищна площадка

Стана ясно, че дете на десет години е задигнало автомобил. На кадри се вижда как…

преди 3 часа