in

Какво ще е времето през седмицата след Коледа

Снимка: Нова Варна

През седмицата до Нова година ще е необичайно топло. . Ще преобладава ясно и слънчево време, с по-значителни заоблачавания през последните два дни от годината

През следващите дни ветровете ще намаляват.. Една от основните причини за хубавото време е изграждащ  високо налягане, свързан с разширение на антициклона над Западна Европа. В България преносът ще  югозападен. Възможно е времето да се задържи хубаво  до края на 2023 година.  Очаква се високи температури и мъгли в низините и котловинните полета, а това от своя страна ще бъде и причина за по-мърсен въздух.

Времето във вторник, сряда и четвъртък
През вторият ден на Коледа и до края на седмицата ще е предимно слънчево. Ще има условия за мъгли в котловините и около водните басейни, но те ще са до обяд. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури през двата дни ще са между 5°С и плюс 10°С, а максималните – между 15°С и 22°С. В планинските райони ще бъде също доста по-топло до 7°С-15°С.

Времето в петък и през уикенда
В петък от северозапад облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Ще се задържи топло. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са между 5°С и плюс 8°С, а максималните – между 14°С и 18°С. През почивните дни времето ще е с разкъсана облачност. След обяд ще има условия и за слаби валежи от дъжд над Западна България.

Публикувано от Дамян Дамянов