in

Какво се случва с хората в Царево след потопа от 5 септември?

Кадър: Facebook/V. Chavdarov

Щетите в Царево все още не са напълноотстранени, а споменът за преживяния ужас все още не е изтрит от съзнанието на хората. Все още продължава възстановяването след голямото наводнение, засегнало района на 5 септември.

Припомняме, че тогава язовири и реки преляха, бяха отнесени мостове и се активираха свлачища. Бедствието отне живота на четирима души. Все още десетки домове остават необитаеми, тъй като последствията не позволяват собствениците им да се нанесат, съобщава Nova News в свой репортаж.

Медицинската сестра Милка Петрова все още не може да се върне и да живее в дома си, защото наводнението е причинило сериозни щети.

„Все още преживяваме емоциите от наводнението на 5 септември. Загубените човешки животи няма как да се върнат. Тогава за няколко часа моят живот се преобърна. В дома ми водата беше над метър, а отвън, на фасадата, водата беше над моя ръст”, разказва Петрова. Тя смята, че дограмата я е спасила.

„Водата бликаше отвсякъде, включително от сифоните, под прага. Това се случи за много кратко време”, обясни медицинската сестра. От пожарната я посъветвали да се качи на горен етаж, но тя няма къде по-високо да се качи.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/