in

Меле над Червено море: САЩ са свалили 12 атакуващи дрона и 5 ракети

Кадър: Youtube

Американските военни обявиха във вторник, че са свалили 12 атакуващи дрона и пет ракети, изстреляни от подкрепяните от Иран хуси. Израелските военни пък обявиха, че техен изтребител е свалил „враждебна въздушна цел“, за която се смята, че е дрон, изстрелян срещу Израел от Йемен (над Червено море).

В изявление CENTCOM на САЩ каза, че USS Laboon, разрушител с управляеми ракети, и изтребители F-18 от ударната група Eisenhower са участвали в усилията за сваляне на 12 еднопосочни атакуващи дрона, три противокорабни балистични ракети, и две крилати ракети за наземно нападение в южната част на Червено море, които бяха изстреляни от хусите в продължение на 10 часа, съобщава медията The Times of Israel.

Няма съобщения за щети на кораби в района или за ранени, съобщи Централното командване на САЩ.

Подкрепяните от Иран хуси в Йемен твърдят, че са изстреляли няколко дрона по най-южния град на Израел Ейлат в знак на солидарност с Ивицата Газа, където Израел се бори с терористите от Хамас.

На вечерна пресконференция говорителят на IDF контраадмирал Даниел Хагари каза, че атаките на хусите срещу Израел са „актове на терор“.

„Това е действие, което се извършва по ирански директиви“, добави той.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/