Категории: Варна

Множество са проблемите на села край Варна: Кметовете отправиха своите искания

Реклама

Кметовете на селата Тополи, Казашко, Каменар, Звездица и Константиново във Варненско споделят, че проекти за изграждане на канализация, ремонти на улици и детски площадки са бавени с години. Всички кметове на посочените села искат да има засилено полицейско присъствие в населените места и настояха за това пред управата на Община Варна

Населението на селата около Варна нараства с всяка година, а с това се увеличават и нуждите за подобряване на условията за живот на хората, обобщиха кметовете, които поканиха варненския кмет да се запознае на място с управленските им програми и заедно да решават неотложните проблеми.

Кметовете настояха за прекратяване на дългогодишната практика за писане на писма и оставянето им без отговор от администрацията. По думите им се е наблюдавала липса на обратна връзка с Голяма община и те не са получавали информация каква част от техните проекти ще бъдат реализирани.

Изграждането на битова канализация е проблем за три от селата – Казашко, Звездица и Константиново. По технически причини се е наложила преработка на някои от проектите, а по думите на кметовете, към момента те не знаят дали изобщо се работи по тях. Те посочиха различни административни спънки, забавени съгласувателни процедури и проблеми с финансирането, за които ще търсят диалог с новия кметски екип.

За проблеми с водоснабдяването съобщи кметът на Каменар, добавяйки, че има некачествени асфалтиране и недовършен участък от канализацията в селото. За запълване на дупки по улична мрежа трябва да се набави достатъчно ресурс, добави още той.

Кметът на с. Звездица поиска съдействие за преасфалтиране на 4-километровата отсечка от бившето военно поделение до входа на селото, както и за ремонт на улици, тротоари и бордюри. Селата Константиново и Звездица имат неотложна нужда от разширяване на гробищните паркове, за което, по думите на кметовете, от години търсят финансиране. За ремонти чакат също улици и детски площадки в селата, заявиха те и се обединиха за засилено полицейско присъствие в селата, тъй като настоящите дежурства на районните инспектори са почасови и само в определен ден от седмицата.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Експерт: Медът помага при настинка, грип и COVID-19

Имунологът Дария Карташева-Еберц обясни в своя скорошно интервю своите наблюдения за полезните свойства на меда.…

преди 3 минути

Според близки на починалата жена след побой в Перник: Счупено огледало е довело до конфликта

Както вече стана ясно, 56-годишна жена, която беше брутално пребита на 30 юли в Перник…

преди 11 минути

Внимание: Очаква се засилен поток от прибиращите се от Гърция

Днес е последният ден от дългия уикенд, който се образува около Деня на независимостта. Най-голям…

преди 20 минути

Ето колко трябва да ни плати работодателят ни ако работим на днешния почивен ден

Припомняме, че в случай, че официален празник, какъвто е 22 септември (Денят на независимостта на…

преди 36 минути

Откритията продължават: Намериха и глава на статуя при разкопките в Големия канал на Хераклея Синтика

Археолозите от екипа на проф. Людмил Вагалински откриха глава на статуя в големия канал на…

преди 55 минути

Кола „кацна“ на мантинела на АМ „Хемус“: Затрудни движението

Стана ясно, че катастрофа затруднява движението по автомагистрала "Хемус". Автомобил се качи на мантинелата на…

преди един час