in

Полицай в отпуск и жена му предотвратиха кражба от храм по Черноморието

Колаж: "Нова Варна"

Опитът за кражба е извършен навръх празника Стефановден (27 декември). Въпреки че полицаят не е бил на смяна, е попречил на крадеца да извърши плана си

Младши инспектор от РУ на полицията в Руен е задържал криминално проявен мъж, който направил опит за кражба от храм „Св. Параскева“ в поморийския квартал „Каменар“, съобщават от ОДМВР- Бургас.

Крадецът счупил прозореца на храма навръх празника Стефановден, но тези действия не останали незабелязани от съпругата на полицая. Щом забелязала случващото се, тя веднага му съобщила.

Въпреки, че в този момент полицаят не е бил на работа, той се отзовал и задържал криминално проявения, посочват от МВР. Задържаният е от град Мездра.

Припомняме, че в началото на декември тази година в Поморие беше задържан друг мъж, който открадна кутия с дарения от манастир „Св. Георги“ в Поморие. В резултат на допълнителните полицейски действия бе констатирано, че той е извършил и опит за проникване в манастир „Св. Рождество Богородично“, разположен в местността „Аязмото“, осъществен в края на ноември.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.