in

На кого е кръстен Минчо – първото бебе за 2024 година у нас

Кадър: Vbox7/Здравей България

Първото бебе в България за 2024 година е родено в град Пловдив и носи името Минчо. момченцето е проплакало една минута след полунощ – на 1 януари 2024 година

Първото бебе за 2024 година в България проплака в УМБАЛ „Свети Георги” ЕАД в Пловдив. Една минута след полунощ в Клиниката по акушерство и гинекология към университетската болница се роди момченцето Минчо, който тежи 2,850 гр. и е с ръст 51 см.

„Бебето се появи малко по-рано от очакваното. Кръстен е на свекър ми, който е изключителен човек. Много силен и борбен. Не е планирано да е първото бебе на 2024 г.”, сподели Лиляна, майка на детето, пред Нова телевизия.

„Всички чакахме с огромно нетърпение раждането на малкия. Появи се малко по-рано от предвидения термин, но е чакан много дълго. Надявахме се просто всичко да е успешно“, казва още щастливата майка.

„Все повече млади семейства се решават да имат повече от 2 деца. Около 2470 са ни ражданията за миналата година. Имаме 20 двойки близнаци”, обясни в ефира на „Здравей, България” д-р Мария Василева от Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/