Категории: България

Бойко Борисов обяви голяма дата: Чака Кирил Петков за важен разговор

Реклама

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес обяви пред журналисти, че чака Кирил Петков да си дойде, за да започнат разговори за ротацията, конституционните съдии и регулаторите. По думите на Борисов разговорите ще бъдат на датата 11 януари

„В четвъртък в 8:30 започваме разговори, защото е коректно Кирил Петков да си дойде, започваме пакет по всички – регулатори, конституционни съдии, ротацията“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Търговище днес.

Той подчерта, че преднамерено нито нито един министър няма да бъде поставян от ГЕРБ „като условие да си ходи или да не си ходи“.

„Преценката за работата трябва да бъде превърната в гласове за това правителство в парламента. Ротацията изисква и нов председател на парламента. Аз мога да уверя колегите, че когото излъчат от ПП и ДБ, ще имат 69 гласа от нашата група така, както сме обещали“, посочи още Борисов.

По думите му преднамерено нито един министър няма да бъде поставян от тях като условие да си ходи или да не си ходи. „Преценката за работата трябва да бъде превърната в гласове за това правителство в парламента. Ротацията изисква и нов председател на парламента. Аз мога да уверя колегите, че когото излъчат от ПП и ДБ, ще имат 69 гласа от нашата група така, както сме обещали“, посочи той.

„От мен няма да чуете нищо, преди да говоря с Кирил Петков, Христо, Атанас и другите колеги. С Асен Василев имат много ясни уговорки за инфраструктурните проекти“, заяви Борисов.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 4 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 4 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 4 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 7 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 7 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 7 часа