in

От полето до пазара: Ирландия подпомага местните фермери и стимулира родното производство за добра икономика и здраве (ВИДЕО)

Снимка: Колаж "Нова Варна"

Кога в България земеделието и животновъдството ще достигне това качество и достъпност, за да може българските граждани да пазаруват качествена фермерска храна от местни производители. А не да пазаруват от тайни групи и да се срещат по паркинги, за да си набавят българска качествената храна.

Предлагаме на вашето внимание един добър нагледен пример от Ирландия и как държавата застава зад своите производители и зад здравето на своите граждани.

В Ирландия има автомати за продажба на ягоди, картофи и яйца. Може би се чудите как яйцата могат да престоят с часове или дори дни във вендинг машина – не трябва ли да се съхраняват в хладилник? В САЩ яйцата трябва да се съхраняват в хладилника, но ирландските яйца обикновено са безопасни да стоят на рафтовете на магазините за хранителни стоки, защото не се почистват със същия дезинфектант като американските яйца. Това прави яйцата справедлива игра за живот на автомати.

Вендинг автоматите осигуряват пресни яйца 24/7

Машините за продажба на яйца в Ирландия са доста гениална идея – всичко, което трябва да направите, е да пъхнете парите си в слота и вратата ще се отвори, разкривайки табла с пресни яйца от фермата, които можете да вземете.
Тези вендинг машини не са само удобни за потребителите, но са и нов начин за производителите на яйца да продават продуктите си.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/