Категории: Варна

„Възраждане“ избухна: Във Варна беше извършено престъпление срещу хората, които уважават историята си

Реклама

Според „Възраждане“ тече кампания по унищожаването на националната идентичност на българите. Това изказване от страна на общински съветници от „Възраждане“ във Варна, идва на фона на последните събития около паметника на граф Игнатиев, случили се днес. Припомняме, че бюст-паметникът, намиращ се на централно място във Варна, беше изтръгнат от постамента му. Това не е първата вандалска проява спрямо монумента

Публикуваме цялата позиция на общинските съветници от „Възраждане“ – Варна:

„Паметникът на граф Игнатиев във Варна за пореден път стана жертва на тежка вандалска проява. След като беше залят с боя, само преди вечер хулигани събориха бронзовия бюст на граф Игнатиев. Общинските съветници от „Възраждане“ в морския град – Георги Георгиев, Юлиян Губатов, Светослав Йорданов и Дилян Григоров отидоха на място, за да проверят какви щети са нанесени на паметника.

Пред медии те заявиха, че за пореден път варненската общественост става свидетел на тежко поругаване на историческата памет на България.

„Това не е вандалска проява – това е престъпление срещу всички тези хора, които милеят и уважават своята история! Паметникът на граф Игнатиев е символ на Санстефанска България, т.е. българския национален идеал, но розовият фашизъм, който идва от София, вече е намерил спирка и във Варна. „Възраждане“ няма да позволи поругаване и унищожаване на символите на българската история! Ние няма да позволим да се унищожават паметници, за да угаждаме на чуждите посолства.

Няма да позволим България да заличи своето минало, своята история, за да бъдат доволни тези, които искат да заличат нашата национална идентичност.“, категорични бяха общинските съветници от „Възраждане“ във Варна.

От дни се обсъжда ремонт на Паметника на свободата, заговори се официално за преместване на паметника на Альоша в Пловдив, а Паметникът на Съветската армия беше незаконно демонтиран, за което “Възраждане” сезира съда. Очевидно е, че тече кампания по унищожаването на националната ни идентичност, на която трябва да се противопоставим, за да съхраним историческото минало за идните поколения. Поради това „Възраждане“ поде инициативата “100 000 българи на Шипка за 3 март”, с която българският народ ще почете историята си.

Общинските съветници от групата на “Възраждане” в Общински съвет – Варна призоваха всички българи, които искат да покажат на управляващите, че помним историята си и имаме бъдеще като народ, да дойдат на 3 март на Шипка да се преклоним пред подвига на предците ни на Паметника на свободата“.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 7 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 7 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 7 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 7 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 7 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 8 часа