in

Предстои нова интеграция на жителите на кв. „Максуда“ във Варна (СНИМКИ)

Снимка: Google Street View

Специалисти работят във варненския квартал „Максуда“ за интегрирането на младежи на възраст между 14 и 30 години от района. Те получават безплатни консултации и обучения и се включват в разнообразни инициативи.

Основната идея е младежите по-лесно да намерят реализация в живота, като осъзнаят силните си страни и ги доразвият.

Инициативата е на Центъра за стратегии по проблемите на малцинствата във Варна и германска фондация, а финансирането е осигурено от организация за подкрепа и услуги за хора с увреждания в Бон, Германия.

Над 50 души от квартал „Максуда“ са преминали през центъра, а част от тях вече разработват идеи и за собствен бизнес.

Снимка: Елеонора Чорбаджиева – Митева

Млади дами откриха таланта си в ръчната изработка, докато посещаваха една от работилниците. Необходимите материали и помещение за началната им дейност са осигурени безплатно.

Центърът функционира вече близо две години. Сред най-ценните му постижения е фактът, че нито един от посетителите му не е отпаднал от училище и не е повтарял учебната година. Една от младите майки дори се върнала в училище.

Снимка: Елеонора Чорбаджиева – Митева

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.