in

Варненка твърди: Жена е пребита в старчески дом край Варна. В кома е и се бори за живота си (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/A. Yordanova

В интернет пространството бяха качени смразяващи кадри. На видео се вижда безпомощното състояние, в което се намира възрастна жена от Варна. Медия „Нова Варна“ се свърза с жената, публикувала притеснителните кадри.

А. Йорданова разказа пред екипа ни, че е много близка приятелка на дъщерята на възрастната жена от видеото. Семейството има съмнения, че пенсионерката е жестоко пребита в дома за стари хора, в който пребивава от няколко месеца насам.

По думите на Йорданова, възрастната жена от 4 месеца е в старчески дом, намиращ се в местност Траката (край Варна) и преди няколко години е диагностицирана със заболяването Алцхаймер.

Дъщеря ѝ Теодора дълги години използвала услугите на жена, която се грижела за майка ѝ в техния дом, но с времето разходите за помощничката се превърнали в непосилни за семейството. Тогава Теодора трябвало да вземе тежкото решение да изпрати майка си в старчески дом, с надеждата, че там ще се грижат добре за нея.

„На 18 януари ѝ се обаждат от дома, че са намерили майка ѝ сутринта в леглото със синини. Казват на Теодора да дойде да види майка си, за да решат какво ще правят. Синът и приятелят ѝ веднага отиват в старческия дом и заварват леля Роси в безпомощно състояние, цялата насинена“, разказва пред медия „Нова Варна“ А. Йорданова.

В момента възрастната жена се намира в интензивното отделение на болница „Св. Марина“ във Варна, в кома.

От старческия дом обяснили на семейството, че жената сама паднала и се наранила. Според Йорданова това е напълно невъзможно, тъй като синините са прекалено големи и няма как да се получат само от падане от леглото, а възрастната жена била много кротка и „където я оставиш – там седи“.

По думите на близката на семейството, от екипа на старческия дом се възползвали от болестта на пострадалата.

Според нея трябва да се даде гласност на случая, за да се прекратят подобни порочни практики.

„Жената е много зле. Това никога няма да спре. Ако не се даде гласност до дупка, това няма да спре! Утре може да съм аз или пък Вие!“, казва Йорданова.

Екипът на медия „Нова Варна“ изпрати запитване към дома за възрастни хора, в който пребивава пострадалата жена. Ето какво научихме оттам:

Само пред медия “Нова Варна”: Имало ли е или не побой в старческия дом край Варна? От дома излизат с позиция

Медия „Нова Варна“ ще продължава да следи случая!

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.