in

Зверство в наше село: Мъж преби детенце, тръгнало за вафли. Стъпил три пъти върху коремчето му

Снимка: Google Street View

Детенце на 8 години е било зверски пребито, докато отивало до магазина, за да си купи вафли. Нападението се е случило в сливенското село Градец миналия четвъртък. Мъжът, нападнал детето, е на 57 години. Пострадалото момченце е настанено в отделението по хирургия на областната болница в Сливен.

„Детето е отишло да си вземе вафла, викало и човекът излязъл пиян. Започва да го гони. Гонил е детето 500-600 метра, хванал го е и бой с ритници и с тръшкания. Стъпил е три пъти върху коремчето му и взел един камък. Тогава брат ми, който е минавал оттам, се е намесил. Той не е знаел, че е моето дете. Получил е удар с камък, спука му се главата. Няма нито причина, нито вражда“, разказа пред бТВ Ирина Кънчева, майка на детето.

Директорът на болницата д-р Васислав Петров казва, че няма опасност за живота на детето и то, като по чудо, няма тежки наранявания. Въпреки това, заради побоя то остава под лекарско наблюдение вече пет дни.

„Има болки, на системи и инжекции е. Много е изплашен, цяла вечер не е спал. Откакто стана това, детето стана много агресивно. Днес е моето дете, а утре ще са другите“, допълни майката на момчето.

След нападението 57-годишният мъж е задържан за 24 часа, след което е освободен. Той не е криминално проявен. По думите му, е проявил агресия, защото детето е посегнало към него с камък.

Майката настоява мъжът да бъде наказан. Очаква се прокуратурата да даде повече информация.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/